Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як матрац впливає на поставу?

Як матрац впливає на поставу?
17.05.2021

Короткий зміст:

  1. Сон немовляти до 3 років
  2. Сон дитини від 3 до 10 років
  3. Сон підлітка
  4. Жорсткі матраци: шкода чи користь?
  5. Тест на жорсткість і м'якість

Ласкаво просимо, Гість!

Сьогодні ми розповімо, як матрац може вплинути на поставу дитини в різному віці та чому важливо з особливою увагою ставитися до її вибору. А також трохи поговоримо про жорсткість матраців і запропонуємо протестувати ваш нинішній матрац.

Сон немовляти до 3 років

Найчастіше для новонароджених малюків матрац купується в комплекті з ліжечком. Тому ми змушені торкатися теми дитячих меблів, щоб красою дизайну не нашкодити малюкові.

Важливо, щоб карапуз почувався вільно, безперешкодно ворушив ручками та ніжками в будь-якій позі. Тому борти ліжечка не повинні стикатися з малюком під час сну. Плюс обов'язковий захист бортів м'якими елементами, щоб під час руху ручка або ніжка немовляти не потрапила між прутами або не забилася.

Щодо матраца, до 3 років це повинна бути жорстка поверхня без глибокої стібки. Це необхідно для стабільної опори для будь-яких рухів малюка. Якщо це поролоновий матрац, він не повинен бути м'яким. Щільність основи повинна бути високою.

Сон дитини від 3 до 10 років

У цьому віці дитина стає міцнішою й активнішою. Під час сну приймається безліч поз, що може привести до звисання рук або ніг з ліжка. Це говорить про недостатній спальний простір, тому, як тільки малюк досягає 3-4-річного віку, більшість батьків придбає матрац на виріст. Чому важливо, щоб руки та ноги знаходилися на матраці? Щоб не порушувався кровообіг, не було перевантаження на суглоби колін і ліктів і тіло не приймало неприродну форму, навантажуючи хребетний, шийний і грудний відділи. Плюс елементарне затікання кінцівок доставляє чималий дискомфорт. При цьому жорсткість матраца рекомендується помірна.

Сон підлітка

Від 10 до 22 років хребет продовжує формуватися. Він, безумовно, міцніше, але можуть проявитися перші симптоми сколіозу. Жодний матрац, крім спеціалізованого, не здатний коригувати поставу, але може мінімізувати зайвий тиск на кістки та суглоби, тим самим не посилювати виявлену проблему. Для корекції постави необхідно застосовувати комплекс заходів, які порадить лікар.

Ми рекомендуємо не нехтувати спальним місцем матраца та придбати полуторний або двоспальний розмір. Плюс дозволити підлітку самому вибрати модель. Зазвичай дитяча інтуїція дивує правильним вибором, звичайно, не без контролю батьків.

Жорсткі матраци: шкода чи користь?

Для найкращого уявлення, як поводиться тіло на жорстких поверхнях, ми рекомендуємо подивитися на таке фото.

Щоб зробити ефектний вигин в талії та вигідно підкреслити форму стегна, дівчина лягла на жорстку поверхню. Цілком реально, що потім зображення перемістять на красивий матрац або пляж і фото вийде неймовірним. При цьому зверніть увагу на виділені зони «болю», де є напруга або зайвий тиск. Щоб зменшити навантаження, тіло подалося злегка вперед, це і є те положення, яке інтуїтивно приймає будь-яка людина. Якщо зараз змусити модель лягти абсолютно рівно, то ми б побачили просвіт між попереком і поверхнею, на якій вона лежить. Як ви думаєте, при проведенні в такому положенні щоночі, а це одна з найпоширеніших поз сну, «на боці», можуть виникнути дискомфорт, защемлення, набряки тощо? У гонитві за жорстким матрацом будьте обережні й уважні. Вибираючи модель, прислухайтеся до сигналів вашого тіла.

Найкраще вивчати обраний матрац «на боці». 

Тест на жорсткість і м'якість

Ляжте на бік максимально рівно. Вам необхідно сфокусуватися на найважчій частині тіла – стегнах. Відчуйте, що з ними відбувається. Вони занадто потопають у поверхні матраца або виступають вгору? У першому випадку поверхня занадто м'яка, і Вам слід у майбутньому шукати модель жорсткіше. Але, як не дивно, другий варіант більш поширений. Стегна виступають вгору, утворюється різкий вигин в талії. Це говорить про слабку взаємодію поверхні матраца з вашим тілом, і шукати нового супутника до світу Морфея потрібно з більш еластичними властивостями. Щоб ще більше переконатися, розташуйте кулак між зоною талії та поверхнею матраца. Якщо він проходить в будь-якому положенні, це означає, що матрац дійсно дуже жорсткий. В ідеалі між талією та матрацом повинна проходити з невеликим зусиллям долоня. Володарям животика для максимально правильного результату краще тестувати просвіт між попереком і поверхнею матраца з боку спини, а не живота.

Такий тест можна повторити на новому матраці в магазині.

Додатково оцініть своє нинішнє ложе за шкалою 5-бальної жорсткості. Н1 – м'який, а Н5 – жорсткий. І поділіться своїми враженнями з продавцем. Тепер ви розумієте, до чого прагнути, і Ваш вибір буде обґрунтований розумінням, що для Вас комфортно, а що ні.

Вдалих покупок і здорового сну!