Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як вибрати найкращий наматрацник?

Як вибрати найкращий наматрацник?
29.05.2021

Ласкаво просимо, Гість!

У статті про коригувальні наматрацники ми розповіли, як можна продовжити життя старому матрацу або дивану, а також пом'якшити поверхню сну або зробити її жорсткішою.

Сьогодні ми розглянемо тему тонких (білизняних) наматрацників, функція яких – захистити матрац від випадкових і пилових забруднень, зберегти свіжість поверхні матраца, а також вологовідштовхувальних виробів «АкваСтоп».

Безперечно, білизняний наматрацник – корисний аксесуар, з його використанням матрац зберігає свіжість багато років без спеціалізованого чищення.

Яким повинен бути наматрацник

Бажані натуральні бавовняні тканини без барвників.

Бажана наявність гумок, які фіксують наматрацник на поверхні матраца. Чим тонше наматрацник, тим більше він потребує фіксації.

Ідеально, якщо він захищає борти матраца, вони забруднюються найбільше.

Плюси та мінуси наматрацників, які натягуються й фіксуються під матрацом за допомогою вшитої білизняної гумки.

Плюс. Матрац максимально захищений від забруднень і тертя об елементи конструкції ліжка.

Мінус. У залежності від тяжкості матраца, процес надягання може бути важким.

Водовідштовхувальні наматрацники

Застосовуються не тільки для захисту дитячих матраців. Нерідко використовуються в готельному бізнесі, жінками під час критичних днів, людьми похилого віку. Поверхня наматрацника трохи шорстка для кращого «зчеплення» з простирадлом, виворітне просочення не дає проникнути жодній краплі вологи на матрац. Єдиний мінус – ледве чутне шарудіння, але все ж цей аксесуар набагато приємніший за звичайну плівку. Також фіксується гумкою та може мати додаткові борти для захисту кутів матраца.

Догляд за наматрацниками

Краще звернутися до хімчистки. Фахівці допоможуть зберегти м'якість виробу та розміри. На бажання деякі моделі можна випрати в машинці, але знадобиться пристойне місце для сушіння, а в холодну пору процес висихання може затягнутися.

Щодо тонких нестьобаних наматрацників «АкваСтоп», вони добре переносять прання в машинці та досить швидко сохнуть. Єдине, за чим варто стежити, перш ніж постелити наматрацник, – щоб поверхня з водовідштовхувальним просоченням була абсолютно сухою. Величезний плюс таких наматрацників – ціна. При сильному забрудненні іноді простіше купити новий і не витрачати час на прання та сушіння.

Вдалих Вам покупок!