Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як вибрати матрац для літніх людей?

Як вибрати матрац для літніх людей?
25.05.2021

Короткий зміст:

  1. Що таке ортопедичний матрац
  2. З чого почати вибір матраца для літніх людей
  3. Популярні матраци
  4. Параметр «Навантаження»
  5. Кращий варіант пружин для сну
  6. Коротко про настили
  7. Економія — ворог комфорту

 Ласкаво просимо, Гість!

Одне з найпоширеніших питань — який матрац краще взяти для літніх батьків?

Ми бачимо, з яким трепетом було придбано проектор, адже хочеться порадувати і догодити своєму близькому.

Часто запитують «ортопедичні моделі», тому як цей термін назавжди укоренився в умах споживачів як гарантія, що матрац буде якісним, зручним і корисним для спини. Пропонуємо заради експерименту набрати в пошуковику «ортопедичний матрац», і Вам висвітиться мільйон пропозицій.

Що таке «Ортопедичний матрац»

У нашому розумінні ортопедичний матрац той, який рекомендований лікарем, з урахуванням всіх можливих особливостей тіла, сформованих захворюваннями кісток, суглобів і змінами в опорно-руховому апараті; підібраний індивідуально з можливим втручанням в конструктив.

Але це складний і дорогий процес, тому для особливих людей існують матраци, наприклад, з сотами замість пружин, які окремо підкачуються до потрібного стану компресором. Такими виробами займаються окремі компанії.

Ми пропонуємо звертати увагу на комфортну складову, якщо у Вас немає чітких рекомендацій і висновку лікаря на спеціальний матрац.

Що дарує «неортопедичний» хороший матрац? Нову рівну поверхню, зміну відчуттів; максимальне розслаблення м'язів, розумний розподіл навантаження, який сприяє зручному положенню тіла і як наслідок — комфортному відпочинку і солодкому сну. Відповідно, немає тиску на суглоби ліктів і колін, комфортно в плечовому і тазостегновому відділах, відбувається нормальний кровообіг, не виникає набряків і застоїв рідини. Головне, правильно підібрати «твердість».

З чого почати вибір матраца для літніх людей?

Якщо Ви хочете проявити максимальну турботу, Вам варто вивчити побажання майбутнього господаря матраца. Чим старші батьки, тим більш схильні до економії, і часто Ви почуєте, що їх все влаштовує, але все ж важливо розуміти: хотілося б їм пом'якшити або зробити жорсткішими нинішнє ложе.

Найважливіший критерій, який відповідає за комфорт, — жорсткість. Виробники користуються 5-бальною шкалою, де Н1 — м'який, Н5 — жорсткий. Як правило, ми рекомендуємо матраци середньої жорсткості або трохи нижче середньої, щоб поверхня матраца була приємною і не чинила зайвого тиску на вже тендітні кістки і слабкий шкірний покрив літньої людини. Але вибір залишається за Вами.

Популярні матраци

Бувають випадки, коли потрібно зробити покупку без попереднього спілкування з родичами. Пропонуємо ознайомитися з моделями, які вибирають люди похилого віку в нашому Торговому домі.

Середня жорсткість: «Супер-Хіт», «Адмірал», «Аврора», «Супер-Кристал», модель «N»;

Нижче середньої жорсткості (супер-комфортні): Model «L» і «Сьоме небо».

Жорсткі: «Венеція», «Рубін», «Топаз» і «Агат» (який є двосторонньої жорсткості і можна змінювати відчуття)

Параметр «навантаження»

Кожна модель має критичний максимум навантаження на одне спальне місце, вказується в кг. Значення перевищувати не можна для довгої служби виробу. Вибираючи матрац для пари, враховується найбільша вага одного з подружжя.

Кращий варіант пружин для сну

Коли продавець акцентує увагу на матраци з пружинним блоком Pocket Spring, в першу чергу він бажає запропонувати краще, що є. Даний пружинний блок вважається найдосконалішим на даний момент за рахунок унікальної конструкції — пружини в кишеньках. Така схема дозволяє точково реагувати на навантаження, підлаштовуватися під контури тіла і чуйно взаємодіяти з ним під час сну (smart-підтримка). Відповідно, будь-якій людині на такому матраці буде комфортніше, ніж на класичному залежному блоці Bonnel.

Ремарка. Точкова еластичність Pocket Spring зменшується, якщо присутні жорсткі матеріали, тому для максимального комфорту вибираються моделі з еластичними настилами.

Коротко про настили

Безумовними лідерами, такими що відповідають за м'якість і жорсткість, є латекс і кокосова койра.

Піна (поліуретан, поролон, ППУ) відноситься до гнучких і пружних матеріалів, що застосовуються в якості основ і настилів. Існує велика різноманітність щільності, завдяки якій модель може бути жорсткою або м'якою.

«Спрут» — синтетичний нетканий матеріал. Широко застосовується в якості настилів або основи в безпружинних бюджетних моделях. Присутній практично в кожному чохлі матраца, надає обсяг малюнку і завдяки технології термоскріплення волокон забезпечує ефект «Зима-Літо».

Кожна модель сформована з урахуванням необхідної несучої здатності і категорії жорсткості. Тут можна цілком довіритися виробнику.

Економія — ворог комфорту

Є ще один параметр, який відповідає за комфорт, — це висота матраца. У гонитві за дешевою ціною можна придбати невеликої висоти матрац, який більше нагадує наматрацник або топпер. Але не варто забувати, що для постійного користування такі матраци не будуть комфортними.

Якщо Ви шукаєте наматрацник на диван, Вам потрібен «Топпер Про», здатний відкоригувати стару поверхню дивана і подарувати повноцінний відпочинок.

Класична висота матраца для дорослого починається з 16см. Для людей з великою вагою чим вище виріб, тим краще. При недостатній товщині знижується здатність опору навантаження, і цілком природно, що низькі матраци заввишки 7–10 см не здатні забезпечити повноцінний комфортний відпочинок.

Кращий матрац — зручний!

Вдалих покупок!