Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Матрац «Зима – Літо»

Матрац «Зима – Літо»
27.05.2021

Ласкаво просимо, Гостю!

Хтось назве це маркетинговим ходом, і почасти матиме рацію. Але ефект «Зима – Літо» – не міф, він дійсно існує.

Про теплообмін під час сну

Під час сну людина віддає тепло. Тіло охолоджується приблизно до 4 ранку, і, якщо перешкодити цьому процесу, якість сну значно погіршується. Знижена температура є обов'язковою умовою для відновного процесу. Недарма при ударах або спортивних травмах охолоджують пошкоджену ділянку, щоб запустити екстрений процес відновлення.

З цієї причини виробники матраців прийшли до необхідності застосовувати натуральні волокна вовни і бавовни в чохлах або настилах, щоб не порушувати терморегуляцію людини. Постільна білизна з максимальним вмістом натуральних волокон також є необхідною умовою для комфортного сну.

Мало приємного прокидатися в поту на вологому ліжку, але використання натуральних волокон – лише допоміжний інструмент для підвищення комфорту поверхні матраца. Якщо у Вас спостерігається постійний озноб або підвищена пітливість без явної на те причини (температура, стрес, ПМС у жінок тощо), негайно зверніться до лікаря.

 Як це працює?   

Матрац перевертається на бік «Зима», щоб допомогти тілу підтримувати природний мікроклімат між поверхнею матраца і тілом. І навпаки, при високій температурі сторона «Літо» із застосуванням бавовняних, лляних або конопляних волокон дозволяє людині відчувати себе комфортно.

Міняючи пози під час сну, ми звільняємо частину матраца, і від того, які волокна знаходяться в чохлі, залежить швидкість охолодження поверхні. Природно, що рослинні компоненти не здатні тримати тепло довго.

Безумовно, завдяки сезонному перевертанню матрац зберігається краще.

Переохолодження

Доведено, що в прохолодній кімнаті засипається і спиться краще. Можливості терморегуляції людини обмежені, і при перепадах температури в приміщенні під час сну можна зіткнутися з переохолодженням. Недостатність тепла може супроводжуватися частим бажанням бігати в туалет. Тепло в першу чергу віддають руки і ноги, тому при перших же симптомах переохолодження бажано надіти теплі шкарпетки, щоб швидше зігрітися. Причиною безсоння можуть стати холодні ноги, в цьому випадку бажано підкласти грілку, надіти шкарпетки або перед сном прийняти зігріваючу ванну для ніг.

Як визначити в матраці, де «Зима», а де «Літо»

Як правило, виробник матраців відзначає наявність ефекту за допомогою вшитих ярликів або наклейок: сторону «Зима» – сніжинкою, а «Літо» – сонечком. Щоб відрізнятися від конкурентів, використовують різні символи, але картинка асоціюється з тією чи іншою порою року. Якщо ярлики відірвалися або затерлися, визначити «Зиму» або «Літо» можна тільки методом сприйняття відчуттів після перекидання. У жаркому приміщенні сторона «Літо» буде більш комфортною під час сну і навпаки. Безумовно, цей ефект більш відчутний, якщо волокна бавовни або вовни присутні в самому чохлі. Набагато складніше розпізнати теплу або холодну сторону, якщо чохол повністю синтетичний, а натуральні волокна знаходяться в настилі. Тут важливу роль відіграє відсоток вмісту натуральних волокон. Чим він нижчий, тим слабкіший ефект.

У матрацах компанії «ВЕЛАМ», незалежно від торгової марки серії матраців, в матеріалах, які забезпечують ефект «Зима – Літо», 80% натуральних волокон.

Ще один спосіб розпізнати «Зима – Літо» можливий за умови наявності застібки «блискавка» на чохлі. Виробники поступово відмовляються від цієї фурнітури через невірне розуміння призначення цієї «фішки». Однак якщо на Вашому матраці вона є, можете трохи розстебнути чохол і заглянути всередину. Залежно від технології в настилі ближче до чохла або в прошарку можуть проглядатися світлі рудуваті та сіруваті волокна, де сірі (або рудуваті) – натуральна вовна, світліші – бавовна.

Алергія на шерсть в матрацах

У висновку ми зобов'язані приділити час алергікам. Безумовно, якщо людина страждає на хронічну алергію, вона про це знає. Такі люди погано уживаються з тваринами і уникають одягу з високим вмістом вовни.

Якщо Ви відноситеся до цієї групи людей, матраци з ефектом «Зима – Літо» протипоказані. Рекомендуємо звернути увагу на вироби без вмісту вовни. Її наявність обов'язково зазначається на технічному ярлику матраца і згадується в описі на сайті.

Будьте здорові і солодких Вам снів!