Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як підібрати матрац для новонародженого?

Як підібрати матрац для новонародженого?
05.04.2021

Зміст: 

  1. Кращі матеріали 
  2. Розміри матраців для новонароджених
  3. Форма ліжка и матраца
  4. Особистий простір або Сон у коконі
  5. Думка "експертів"

 

Щасливі батьки ладні купити малюку все найкраще. В епоху соцмереж кожна мама отримує безмежну кількість пропозицій, які приваблюють гарними картинками ліжок, постільних комплектів і дитячих інтер’єрів. Знедавна, думка мами-блогера стала вагомішою за думку спеціаліста.  Якщо читаєте цю статтю, значить Ви з повною відповідальністю підходите до здоров’я свого сонечка. Ми намагаємся розкрити всі можливі питання, які пов’язані з підбором матраца для новонародженого.

 

Якщо Ви бажаєте зробити вибір саме зараз, скористуйтесь нашою пропозицією для малюків. Купити матрац для новонародженого. Ми поганого не порадимо.

 

Кращі матеріали для матраца новонародженого

  • Лідером є кокосова койра, яка має легкий пружинний ефект, вважається максимально натуральною, володіє найбільшою жорсткістю серед натуральних матеріалів. Забезпечує стабільну основу для сну, застосовується в усіх елітних виробах. Водночас володіє низкою корисних переваг. Не затримує вологу, при правильній ліжковій основі добре вентилюється. Безпечна для здоров’я, не викликає алергії, під час утилізації не забруднює атмосферу. Хіт продажів –  «Коко-Фаворит» і, як альтернатива, «Котофей»

  • Матеріали на основі поліефірних волокон

Широке застосування у дитячих виробах і товарах особистої гігієни підтверджує безсумнівне лідерство серед синтетичних матеріалів.

Технологія компанії «ВЕЛАМ» дозволяє міксувати поліефірні волокна з натуральними, досягаючи улюбленого ефекту «Зима-Літо». Термічна обробка волокон забезпечує знищення всіх можливих бактерій. Не дивлячись на не дуже привабливу назву «Спрут», відомий ще як Струтофайбер, матеріал належить до найпопулярніших серед недорогих матраців, а також застосовується як додатковий настил для надання необхідного комфорту.

 

Обидва  матеріали часто використовують разом, щоб досягти різних ефектів і конкурентної ціни.

    

  • Латекс

Ще один матеріал, який вартий уваги. Серед нашої продукції Ви знайдете лише одну дитячу модель з його застосуванням –  «Індиго».

Латекс – дорогий і анатомічний матеріал. Під малою вагою дитини слугує як, така собі,  комфортна фішка. Для необхідної жорсткості в комплектації присутні кокосові волокна.

Увага. Латексні матраци у чистому вигляді для дітей протипоказані через надмірну м’якість.

 

  • Наповнювачі

Часто зустрічаються серед рекомендованих наповнювачів для дитячих матраців «Холофайбер» та інші файбери, які застосовуються більше для наповнення подушок та ковдр. Як правило, їх побудова нагадує пухнасті кульки з пружних волокон. Але вони не можуть забезпечити стабільну поверхню для сну. Ці матеріали можна зустріти в модних зараз м’яких люльках (коконах), призначених для фіксації спального місця малюка на батьківському ліжку. Про це ми теж висловимо свою думку в кінці статті.  

 

Розміри матраців для новонароджених

 

Ми обрали для дитячої продукції довжину 120см, ширину 60см. Більш комфортний розмір 125х62. Дітки ростуть і розвиваються по-різному. Зазвичай цього розміру вистачає для малюка до 3-х років, потім карапузу захочеться більше свободи.

 

Є рекомендації змінювати матрац на матраци довші, до 140см, починаючи з 3-4 років. Така довжина у нас виготовляється на замовлення, тому що маючи досвід, вже з 3-5 років найчастіше купують звичайний матрац на виріст. Все залежить від фінансових можливостей батьків. До того ж, з  матрацом доведеться змінювати і ліжко.

Тому більш практичним рішенням буде придбати матрац до 3-х років, а потім обрати модель середньої жорсткості на виріст.

Важливо не забути, що дітки швидко ростуть і одразу подумайте, в якому віці Ви плануєте замінити ліжко. Таким чином, підсвідомо Ви будете придивлятись до інших матраців, дизайну дитячих меблів на майбутнє і в необхідний момент зробите швидкий та свідомий вибір.

 

Для тривалої служби матраца рекомендуємо використовувати водовідштовхуючий наматрацник. При дотриманні рекомендацій, нерідко, коли наші матраци передаються «у спадок».

 

Форма ліжка и матраца

У першу чергу вони повинні співпадати.

Якою б не була форма ліжка і матраца, дитина повинна почувати себе комфортно в усіх позах. Вільно рухати ніжками та ручками, як їй заманеться, при цьому не битись об огороджувальні бортики ліжка. Як тільки малюку стане тісно у ліжку, його краще змінити. Прибрати один з бортиків – не вирішить проблему, а тільки її посилить. Не слід допускати, щоб ручки і ніжки «висіли» в повітрі. Це згубно вплине на поставу. Стосується і дорослих виробів.

Особистий простір або Сон у коконі

 

«Я втомлююсь постійно вставати до дитини, коли вона поряд мені зручніше» (с). Так каже більшість мам, які встигли придбати кокон для своїх принців і принцес.

Неспокійний сон малюків втомлює батьків і самих крикунів. Але є низка причин, через які варто подумати, чи правильно спати з немовлям, або краще виділити для нього повноцінну зону сну?

 

Декілька мінусів покупки:

  • Придбавши кокон (м’яку люльку), Ви в першу чергу позбавляєте себе та свого чоловіка особистого простору для сну. Беручи до уваги, що Ви й без того не висипаєтесь, Вам доводиться контролювати свій сон. Від втоми Ви падаєте з ніг і засипаєте миттєво, Ваша свідомість нагадує про те, що поряд малюк;
  • Більшість коконів має краплевидну форму, що обмежує рухи малюка. Ніжки та ручки крихітки повинні бути у вільному польоті і бажано на рівній поверхні. Будь-які виступаючі поверхні, типу бортиків люльки, можуть негативно вплинути формування суглобів і хребта, тому що Ви не можете контролювати які пози прийме малюк протягом ночі;
  • Привчати до ефекту постійної присутності. Може призвести до низки причин, через які вже підростаюча дитина буде боятись спати одна;
  • Вартість люльки-кокону іноді перевищує вартість хорошого дитячого матрацика.

Плюси:

  • Вважаємо кокон відмінним рішенням для короткочасного сну поруч з малям.

Це лише декілька прикладів. Наскільки вони актуальні, вирішували тільки Вам. Хороша альтернатива коконам – ліжко з відкидним бортиком, яке можна приставити до ліжка і не боятись не лише за безпеку малюка, а й за те, що чоловік втече спати на диван.  Додатковий бонус – коли прийдуть часи «затишшя» і Ви будете готові відсунути ліжечко, дитина не відчує особливої різниці, залишаючись у знайомій зоні комфорту.

Думка "експертів"

 

Зараз будь-яка мама-блогер може бути в цій ролі. Але будьте пильними, гарна подача не говорить про те, що відео або відгук не виконані на замовлення. Особливо, якщо Ви обираєте щось для своєї дитини. Купуючи будь-який продукт, вимагайте документи, які підтверджують безпеку.

 

Чому варто звернути увагу на колекцію матраців «Бейбі» ТМ «ВЕЛАМ»

 

  • Дитячі матраци ТМ «ВЕЛАМ» відповідають вимогам нормативної документації і добровільно сертифіковані на відповідність показниками якості і безпеки;
  • Усі комплектуючі (матеріали) і самі вироби атестовані на відповідність санітарно-епідеміологічним вимогам саме для дитячих виробів;
  • Багатий досвід виробництва матраців гарантує продуману і безпечну технологію виробництва;
  • Матраци схвалені провідними спеціалістами-вертебрологами.

 

Здоров’я всім малюкам у світі!

Вдалих покупок!