Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

ТРИ самих розповсюджених ПОМИЛКИ при ВИБОРІ МАТРАЦА

ТРИ самих розповсюджених ПОМИЛКИ при ВИБОРІ МАТРАЦА
08.08.2023

Ласкаво просимо, Гостю!

У цій статті ми розповімо про помилки при знайомстві з матрацами. За спостереженнями спеціалістів Торгового дому «ВЕЛАМ», покупці з небажанням лягають на матраци повністю, «як вдома». Їм більш комфортно перевіряти матрац на жорсткість сидячи, напівлежачи або просто руками – на дотик.

Ми підібрали для вас картинки, що демонструють, які методи знайомства з матрацом можуть призвести до невірного враження, і, як результат, можуть викликати незадоволення покупкою.

1. "Перевірка на міцність"

Випадок, який найчастіше властивий чоловікам – перевіряти матрац руками. Для знайомства з відчуттями, які може подарувати матрац, такий метод не має ніякого відношення.

 

2. «Метелик»

Іноді можна спостерігати, як покупці пересідають з одного матраца на інший, наче метелики. Причому тривалість «посиденьок» достатньо коротка. Деяким вдається злегка підстрибнути в положенні сидячи, щоб відчути роботу пружинної основи. 

               

Чому це неправильно?

Такий метод не може продемонструвати, як саме поверхня матраца буде контактувати з вашим тілом. Якщо матрац на додачу має декілька зон різної пружності, ви можете відчути лише одну і скласти невірне враження про модель. Будь-який матрац в положенні сидячи сприймається м’якше, ніж є насправді.

 

3. "50/50"

Коли покупець цікавиться конкретним матрацом, продавець, помітивши це, пропонує прилягти на нього повністю. Як правило, це викликає певні незручності і справа продавця – запевнити відвідувача в тому, що лягати повністю по довжині матраца цілком нормально та правильно. Щоб вберегти матрац від забруднень, частина його поверхні захищається плівкою.

Найрозповсюдженіша помилка – коли матрац тестується по ширині (поперек) або наполовину довжини його поверхні.

 Чому це неправильно?

  • тестуючи матрац «поперек», покупець фізично займає лише одну із зон пружності поверхні.Якщо в основу матраца входить пружинний блок або матеріал з різними зонами пружності, то фактично поверхня може здатись надмірно жорсткою або навпаки м’якою;
  • тестуючи матрац наполовину його довжини (ноги за межами матраца), ви не можете відчути його комфортність і відповідність своїм очікуванням;
  • відповідно, при неповному навантаженні об’єктивно оцінити жорсткість матраца та особливості конструкції не вдасться.

Ми перерахували найголовніші помилки при виборі матраца. Приділяйте достатньо часу на відвідування магазину, щоб покупка була вдалою.

 

ЯК ПРАВИЛЬНО?

  • оцінювати якість матраца правильніше в положенні лежачи по його довжині;
  • щоб відчути запропоновану вам модель повністю, попросіть продавця дати подушку;  
  • приймайте будь-які пози сну;
  • познайомитись одразу з декількома моделями матраців, бажано різної категорії жорсткості і наповнювача, щоб вибір ґрунтувався на власному враженні, а не лише на рекомендаціях продавця. 

На що звернути увагу, обираючи матрац?

  • як точно поверхня матраца контактує з вашим тілом? Відчутна відстань між попереком і поверхнею матраца в позі лежачи на спині говорить про те, що поверхня недостатньо еластична;
  • що ви відчуваєте? Не можете зрозуміти, дуже жорстко чи м’яко? Повідомте консультанта про свої відчуття.Найменший дискомфорт або сумнів – перший «дзвіночок» для того, щоб познайомитись зі схожою моделлю.

Важливе зауваження. Щоб наблизитись до максимально точних відчуттів, які ви будете випробовувати на матраці в домашніх умовах, не оцінюйте матрац у верхньому або об’ємному одязі.

 

 

Вдалих вам покупок!