Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як підібрати матрац для підлітка?

Як підібрати матрац для підлітка?
26.04.2022

Зміст:

      1. Єдина вимога
      2. Як підібрати матрац дитині від 3-4х років?
      3. Яким повинен бути матрац для підлітка від 10 років?
      4.  Винятки
      5. Найпопулярніші моделі
      6. Сон вдвох
      7. Найкраща ширина дитячого і підліткового матраца  

Посилання:

  1. Коригуючий наматрацник
  2. Як виміряти висоту матраца

Ласкаво просимо, Гостю!
Ваш запит, купити матрац для підлітка.  
 
За нашим досвідом, моделі для дорослих купують дітям від 4 років, а іноді, в залежності від бюджету або дизайну ліжка, від 3-х років. Загальноприйнята думка, що підлітковий вік – це 10-16 років.
 
Фактично, ми отримуємо дві вікові групи: від 3-4 до 10 років та від 12 і більше. Ми з Вами розглянемо вимоги до матраців для обох груп. В кінці статті озвучимо перелік моделей, які часто замовляють в нашому Торгівельному домі.
 
Єдина вимога:

  • В першу чергу, для ростучого організму Важлива безпека. Компанія ВЕЛАМ гарантує – вироби безпечні для здоров’я.  Підтвердження цьому – наявність  відповідних документів, передбачених Законом.
  • Всі говорять про Правильну підтримку хребта. Що це означає? Маємо на увазі наявність пружинного блоку або застосування якогось матеріалу, які забезпечать надійну опору, але при цьому не будуть перешкоджати формуванню опорно-рухового апарату. Еластичний прошарок у чохлі або такий самий настил обов’язкові.
  • Підбір матраца можна легко порівняти з підбором взуття. Ідеальна устілка та, яка повторює контури стопи. Дівчата знають, як швидко втомлюються ноги, коли одягаєш модні босоніжки, а конфігурація устілки і ступні не співпадають. Приблизно такий дискомфорт виникає в попереку без належної підтримки.

Як підібрати матрац дитині від 4-х років?

  • Для вибору матраца візьміть дитину з собою. Спочатку надайте їй свободу. Поки Ви будете отримувати консультацію, Ваша дитина інтуїтивно може обрати те, що потрібно.
  • Звертайте увагу на наповнення. Воно повинно містити жорсткі настили, типу кокосової койри та пружні, типу поролону. Пружинний блок може бути, але важливо пам’ятати, що у цьому віці дітки активні. Стрибки на матраці можуть закінчитись синцями або травмами. Можлива наявність латексу, який вважається анатомічним матеріалом.
  • Звертайте увагу на вибір дитини. Зніміть з неї верхній одяг, якщо він є, покладіть її на спину, потім на бік.
  • Звертайте увагу на проміжок між попереком і поверхнею матраца. Якщо він є, матрац дуже жорсткий. Якщо дитина потопає в матраці, цей варіант не підійде навіть дорослому. Але таких матраців практично не випускають.

Яким повинен бути матрац для підлітка від 10 років?

Як тільки дитина набирає вагу більше 40 кг, з’являється необхідність в еластичному прошарку, щоб під натиском м’язової і кісткової маси хребет не піддавався надлишковому навантаженню. Також не забуваємо про особливості побудови тіла (фігури). У когось від самого початку формується серйозний прогин у попереку, у когось навпаки, він відсутній.

Наприклад, якщо поверхня буде дуже жорсткою і не забезпечить легкої амортизації, яка необхідна для копіювання лінії тіла, між матрацом і попереком утвориться великий проміжок, що відобразиться не лише на комфорті, а й на анатомічній формі хребта.

М’які матраци. Можливо, «динозаври» ще десь залишились. Сучасні матеріали можуть здаватись м’якими, але у випадку дотримання обмеження ваги забезпечують супер-комфортні відчуття. У такому випадку хребет не прогинається, як на ліжку з панцирною сіткою. До таких матраців належить «Сьоме небо».

Винятки

Є чітке призначення лікаря. Більшість лікарів-ортопедів, наче за шаблоном рекомендують жорсткі поверхні. Вимогу потрібно задовольнити. Найжорсткіші моделі «Тигр» и «Тигр-Лайт» на дотик найжорсткіші. Ми поставили б цим моделям рівень 6 за 5-ти бальною системою.

Найпопулярніші моделі

Ми розкриємо Вам секрет і перерахуємо моделі, які купують в нашому Торговельному домі.

Для дітей від 4 років:

«Супер-Хіт», «Стандарт», «Адмірал», «Флоренція», «Сієна», «Коко-Латекс Лайт»

Для підлітків від 10 років:

«Рубін», «Агат», «Флоренція», «Венеція», «Адмірал», «Коко-Латекс», «Голд-Лайт»

 

Сон вдвох

Якщо ситуація склалася таким чином, що дитина та один з батьків сплять на одному матраці, треба знайти золоту середину. В першу чергу, важливо не порушити несучу здатність матраца, попередьте про це продавця;

Обирайте безпружинну модель на основі поролону або кокосової койри, а також на пружинному блоці  «Покет спрінг», який точково реагує на навантаження і велика різниця у вазі не призведе до ефекту «хвилі». Якщо Ви іноді можете прилягти з дитиною відпочити, в такому випадку пружинний блок «Бонель» також підійде.

Найкраща ширина дитячого і підліткового матраца  

Чим ширше, тим краще.

Якщо для дитини до 10 років підійде односпальний варіант, то для підлітка краще обирати полуторні або, по можливості, двоспальні моделі. Особистий простір для сну не розкіш, а необхідність. Опорно-руховий апарат формується до 22 років і, відповідно, руки і ноги, які звисають з ліжка, говорять про нестачу спального простору.

Невеликий внесок для подальшої економії

Можна зробити короткий висновок – для дітей від 3-х до 7-9 років необхідна жорстка основа. Для підлітків підійде практично будь-який матрац з жорсткістю не нижче рівня Н2. 

Але що робити, якщо немає можливості змінювати матраци кожні п’ять років,  з урахуванням того, що він втратив свою якість.Чудове рішення – корегуючий жорсткість наматрацник. Якими вони можуть бути, Ви прочитаєте у нас в блозі.

 Корегуючий наматрацник

Що Вам це дасть?

  • бажану жорсткість або м’якість;
  • додатковий захист від забруднень;
  • наматрацник може слугувати окремо як місце для ігор на підлозі.

Сподіваємось, Ви отримали відповіді на всі питання. Якщо ні, телефонуйте нам.

Можливо Вам буде цікаво: "Як виміряти висоту матраца"

Приємних покупок!