Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як вибрати безпружинний матрац?

Як вибрати безпружинний матрац?
10.06.2022

Ласкаво просимо, Гостю!

З чого почати вибір безпружинного матраца?

Почніть з вивчення себе і Ваших відчуттів. Якщо шукаєте безпружинний матрац для малюка до 5 років, в такому разі не втрачайте час, а переходьте відразу за посиланнями.

Як підібрати матрац для новонародженого?

Як підібрати матрац для підлітка?

Вивчаємо необхідні параметри:

  1.     Вам необхідно визначитися з вагою Вашою і чоловіка (жінки). Зафіксуйте найбільшу вагу. Це серйозно полегшить Ваш пошук, оскільки моделі матраців відрізняються в першу чергу несучою здатністю.

Наприклад, Ваша вага – 120, а Вашої другої половинки – 60. Вам слід вибрати матрац від 120 кг і вище або з комбінованою жорсткістю. Важливо не перевищувати параметр несучої здатності матраца.

  1.     Жорсткість. Прислухайтеся до своїх відчуттів під час сну на матраці або іншій поверхні, яку хочете замінити. Оцініть її за жорсткістю від 1 до 5, де 1 – дуже м'який, 2 – м'який, 3 – середньої жорсткості, 4 – вище середньої жорсткості і 5 – дуже жорсткий. Це сформує Ваше розуміння, яким має бути Ваш новий матрац, м'якшим або жорсткішим. Обговоріть відчуття з другою половинкою. Важливо, щоб матрац був комфортним для обох.
  2.     Зайдіть в меню Матраци та скористайтеся опцією «Фільтр» на нашому сайті. Відзначте параметри, які відповідають Вашим критеріям. Вони будуть з правого боку або в мобільній версії в нижньому меню у вигляді зображення чарівної палички.

Які параметри вводити?

Наприклад, навантаження – 120 кг, жорсткість – Н3, тип основи – безпружинні.

  1.     Ознайомтеся з варіантами, які запропонує система. Додайте в «Порівняння» за потребою.
  2.     Якщо Вас влаштує добірка, замовте зворотний дзвінок для докладної консультації або скористайтеся переліком магазинів, щоб побачити матрац наживо.

Який безпружинний матрац краще?

В основу безпружинного матраца можуть входити один або кілька настилів. Від комбінації матеріалів залежать жорсткість, несуча здатність моделі і, як наслідок, комфортні характеристики.

Приклади матраців для дорослих, підлітків і літніх людей:

 Матраци з жорсткістю вище середньої:

  1. "Коко-Латекс" – входить до ТОП 20 (2021 р.).
  2. "Model K" – входить до ТОП 20 (2021 р.).
  3. "Model C".

Матрац комбінованої жорсткості:

"Model M" – можна змінювати відчуття.

 

Всі моделі, представлені на сайті, заслуговують окремої уваги. Краща модель та, яка буде зручною. Але кожен сам для себе визначає, що комфортно, а що – ні. Саме тому на ринку існує величезна безліч моделей, оскільки ще не створений той матрац, який би підійшов усім. Відповідальність за вибір завжди лежить на покупцеві. Відповідальність за якість – завжди на виробнику. Все чесно.

Детально про матеріали

Кокосова койра

Одна з найприємніших якостей койри – натуральність.

Вважається, що краще за всі матеріали розподіляє навантаження. Матеріал злегка пружинить, що робить його своєрідною альтернативою пружинному блоку. Надає поверхням матраца жорсткість у вигляді настилів і стабільну міцну базу в якості основи. Популярний у виробах для новонароджених, дітей до 5 років і матраців класу преміум-люкс.

Прекрасно поєднується з будь-якими еластичними матеріалами.

Сам по собі дуже жорсткий і схильний до усадки.

Латекс

Відноситься до найкомфортніших, популярних і дорогих матеріалів. З його анатомічними властивостями може потягатися хіба що високоякісна піна з Memory-ефектом. Ціна на ці матеріали росте пропорційно їх висоті та квадратурі. Абсолютно латексний матрац або в чистому вигляді Memory не може коштувати дешево.

Memory Foam (піна з ефектом пам'яті)

Один з елітних різновидів настилів, який надає поверхні матраца виняткові властивості копіювання і запам'ятовування форм тіла людини. На перший погляд, самодостатній, але вимагає додаткової основи, щоб сплячий «не потонув» у в'язкій масі. Тому застосовується в якості настилу і прекрасно поєднується з будь-якими жорсткими і пружними основами. Чим більше висота матеріалу, тим дорожча вартість.

Ремарка. Вісколатекс часто продають дорожче. За 30 років існування компанії ми не зустрічали виробника латексу з ефектом пам'яті. Будемо вдячні за підказку виробника, який підтвердить автентичність і склад свого матеріалу.

Піна.

Вона ж поролон, пінополіуретан і ППУ. Завдяки широкому спектру щільності може грати роль основи або матеріалу для настилу. Якість і технологія виробництва сучасного поролону зробили крок далеко вперед, і тому ціна його немаленька. Залежить в основному від виробника. Забудьте про той матеріал, який коштував дешево і застосовувався в якості наматрацника для корекції поверхні розкладного дивана.

Матеріал «Спрут» – альтернатива поролону.

Попри низькі показники стійкості до навантаження, має низку ексклюзивних якостей, якими не можуть похвалитися інші матеріали. Тому застосовується у всій продукції компанії «ВЕЛАМ». Незамінний в дитячій продукції.

Ремарка. Матеріал «Спрут» відноситься до гіпоалергенних нетканих матеріалів. Не має запаху, може відрізнятися напрямком волокон. Залежно від призначення має широкий спектр щільності. В основу входять поліефірні волокна. Виробник – ВТФ «ВЕЛАМ», Україна.

Продукція під ТМ «ВЕЛАМ» принципово не містить поролон – це «фішка». Застосування поролону і в тому числі з ефектом «Меморі» можна знайти в колекціях ТМ ММТесн і МаNi.

Всі інші матеріали, які Ви можете зустріти, – Velaflex, Thermofelt (повсть) – тією чи іншою мірою впливають на жорсткість або м'якість поверхонь спального аксесуара.

Не варто аналізувати, яка комбінація краще, довіртеся виробнику.

Всі матеріали компанії «ВЕЛАМ» мають гігієнічні висновки і безпечні для людей і навколишнього середовища.

Важливе попередження

Безумовно, на ринку багато пропозицій матраців на основі кращих матеріалів койри і латексу. Будьте уважні.

При виборі будь-якого матраца на основі латексу або кокосової койри звертайте увагу на запах. У рідкісних випадках під красивим чохлом знаходяться матеріали, скріплені або просочені токсичним клеєм. Ціна таких виробів, як правило, дуже приваблива.

Натуральний латекс. Ще один «вимираючий» вид матеріалу через стійкий специфічний запах, який особливо стає відчутним при нагріванні під час експлуатації. Деяким нагадує яскравий запах хліба. Вивітрюється від одного до декількох років. Тому все рідше використовується в спальних аксесуарах. Штучний латекс коштує дорожче, ніж натуральний.

 Вдалої покупки!