Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Як підібрати потрібну жорсткість матраца?

Як підібрати потрібну жорсткість матраца?
21.05.2021

Короткий зміст:

  1. Тест на взаємодію
  2. Тест «Дзвіночки тіла»

Ласкаво просимо, Гість!

Пропонуємо протестувати Ваш матрац прямо зараз. Можливий варіант, коли Ваш старий матрац втратив колишню рівність, — в цьому випадку проводьте тест в тій його частині, де поверхня збереглася, як правило, вона більш рівна там з боку «ніг».

Тест на взаємодію

Ляжте на бік. Тримайтеся максимально рівно, нехай навіть це не зовсім природно. Покладіть під поперек кулак і долоню. Для власників великої маси тіла краще проробляти маніпуляції з боку спини для більш чіткого результату.

Жорстко

Результат 1. Кулак легко проходить. Відчутний вигин в талії. Матрац не взаємодіє з тілом, необхідна м'якість на три-чотири пункти більше за шкалою жорсткості. Виріб складається з максимальної кількості жорстких настилів і пружин. Вам необхідно підібрати модель, що відрізняється від нинішньої.

Результат 2. Кулак проходить, але з великим зусиллям. Слабка взаємодія поверхні матраца з тілом, необхідно пом'якшити на два пункти за шкалою жорсткості. Недостатньо еластична пружина або перебір з жорсткими настилами. Підбирайте модель з більш м'якими комплектуючими. Або придбайте наматрацник.

Нормально

Результат 3. Кулак не проходить, проходить долоня, але присутній невеликий дискомфорт. Потримайте трохи долоню під попереком, можна трохи підняти кісточки пальців. Стало комфортніше? Цей той випадок, коли не вистачає «розумної» підтримки. Вам потрібен матрац з точковою чутливістю на основі Pocket Spring з мінімальним пружним прошарком. Рекомендовано вибирати матрац в магазині і випробувати не менше 3–5 моделей зі схожою комплектацією.

Ідеально

Результат 4. Кулак не проходить, долоня проходить із зусиллям. У положенні на боці Вам зручно, немає відчуттів дискомфорту в області попереку. Вам можна підбирати матрац з ідентичними комплектацією і характеристиками.

М'яко

Результат 5. Долоня не проходить, пальці впиваються в чохол. Матрац м'який, необхідно посилити жорсткість на один-два пункти за шкалою жорсткості. Спробуйте підкласти під стегна складений підодіяльник (перепробуйте різну кількість шарів). Вже на другий-третій хвилині Ви відчуєте або полегшення, або дискомфорт у стегнах. Потрібно домогтися відчуттів, які описані в результаті 4.

Додатковий тест для закріплення результату.

Тест «Дзвіночки тіла»

Ляжте на Ваш диван або матрац. Прийміть улюблену позу сну і прислухайтеся до своїх відчуттів.

  1. Оцініть поверхню матраца за шкалою жорсткості від 1 до 5.
  2. Хочу жорсткіше на ____ пунктів за 5-бальною шкалою.
  3. Хочу м'якше на ____ пунктів за 5-бальною шкалою.

Дайте відповідь ще на декілька питань. Отримавши результати, ми отримаємо більш чіткий образ Вашого майбутнього матраца.

  1. Чи часто Ви прокидаєтеся з печінням у ліктях або внутрішній частині колін?
  2. Чи любите Ви підкладати щось м'яке між колінами в позі на «боці»?
  3. Чи є потреба під час сну обіймати подушку?
  4. Вам здається, що матрац недостатньо добре підтримує область тазу, і він потопає?

Результат 1. Питання 2–3 залишилися без відповіді, а на 4–7 відповіли негативно — у Вас зараз хороший матрац, і варто зафіксувати ті відчуття, які Ви на ньому відчуваєте. При підборі нової моделі шукайте схожі або придбайте ідентичну модель з подібними характеристиками.

Результат 2. Ви заповнили питання 2, але при цьому відповіли на питання 4–7 позитивно — в такому випадку у Вас жорсткий матрац, і Вам варто оцінити його за шкалою жорсткості уважніше. Бажання перемістити свою вагу на щось м'якеньке говорить про недостатній контакт тіла з поверхнею ліжку.

Результат 3. Ви заповнили питання 2, при цьому відповіли негативно на 4–6 питання, а на 7 позитивно — Ваші відчуття вірні, Вам потрібна більш жорстка поверхня;

Результат 4. Ви заповнили питання 3 і відповіли на питання 4–6 позитивно — Ваші відчуття вірні і Вам потрібний більш м'який супутник до світу Морфея;

Результат 5. Ви заповнили питання 3 і при цьому відповіли позитивно тільки на питання 7 — в цьому випадку не перестарайтеся з м'якістю, судячи з усього, Ваш матрац вже таким є.

Якщо жоден результат тесту Вас не задовольнив, швидше за все Ви — виняток. Вам необхідно добре вивчити різні поверхні, щоб знайти свою — ідеальну.

Ви зараз визначилися зі зразковим рівнем жорсткості, він стане орієнтиром для підбору комфортного матраца.

Вдалої покупки і солодких снів!