Інтернет-магазин: ONline: Вт-Сб 09.00-17.00 | OFFline: Нд, Пн - вихідні дні

Погано сплю вночі, що робити?

Погано сплю вночі, що робити?
23.05.2021

Короткий зміст:

  1. 3 поширених причини, які сприяють поганому засипанню
  2. Додаткові інструменти для зняття стресу і здорового сну;

Це питання турбує багатьох. Ми, як виробники матраців, просто зобов'язані торкнутися теми безсоння. Однозначно, повісити всі гріхи на матрац неправильно. Безперечно, виріб грає важливу роль. Отже, ми «прогулялися» по інтернету і визначили для себе три причини, з яких одна, а може всі, Вам знайомі.

3 поширених причини, які сприяють поганому засипанню

Невдала покупка.

Скористайтеся коригуючим наматрацником і зробіть поверхню жорсткіше або м'якше на свій розсуд.

Про коригувальні наматрацники

«Старенький» коле в бік»?

Замініть матрац. Зробіть інвестицію в гарний настрій вранці і солодкий сон. Зараз є величезний вибір моделей за ціною, якістю та наповненням.

Як підібрати матрац?

Який матрац краще, пружинний або безпружинний?

Нескінченні думки. Занепокоєння.

Зараз можна знайти безліч пропозицій, як швидко засипати і позбутися від стресу:

  • Мобільні додатки з розслаблюючою музикою, аудіокниги. У кожного продукту є пробний період від 3 до 7 днів.
  • Йога перед сном. Для нормалізації сну йогісти рекомендують позу Супта Вірасана. Але якщо у Вас немає підготовки, обмежтеся позою Кобри (Бхуджангасана) і завершіть «Дитиною» (Баласана).

Сухе повітря

На «посуху» в житловому приміщенні складно не звернути увагу. Можуть з'явитися кашель, закладеність носа, відчуття нестачі кисню, сухість шкіри, навіть електризація волосся — все це дзвіночки, які повідомляють, що пора «зволожитися».

Пропонуємо кілька простих способів зволоження повітря

  • Приготуйте пульверизатор. Перед сном налийте в нього воду і розпорошіть її на тюль і навколо ліжка;
  • У зимовий час відмінно рятує мокрий рушник на батареї;
  • Дуже добре справляються зволожувачі повітря, але є як плюси, так і мінуси.

Ремарка. Величезний плюс — повітря постійно зволожене. Є просунута техніка, яка сама відключається при достатньому зволоженні приміщення. Але варто стежити за наступними моментами: через надмірну вологість в зимовий час на шибках може осідати конденсат, який призводить до утворення цвілі; необхідна періодичне профілактичне чищення. Якщо помітили у себе вранці і ночами невластивий Вам кашель, це можуть бути ознаки алергії на цвіль, яка утворилася всередині зволожувача. Терміново почистіть, гарненько висушіть, а тільки потім застосовуйте знову.

Додаткові інструменти для зняття стресу і здорового сну

Техніка дихання

Вправа виконується по черзі не менше 20 разів. Закрийте праву ніздрю, вдихніть через ліву, а потім закрийте ліву ніздрю і видихніть повітря з правої. Тепер повторіть вправу, але спочатку закрийте ліву ніздрю і вдихніть через праву, а потім закрийте праву ніздрю і видихніть повітря через праву.

Головна умова — вдихайте і видихайте повільно.

Можна додатково включити уяву і уявити, як вдихаєте кристально чисте повітря з усією його енергією, а видихаєте все погане, що накопичилося за цілий день.

Медитації

Відмінно працюють різні медитації, їх теж багато в інтернеті, потрібно підібрати ту, що підходить Вам. Одна з них: «Рахунок від 40 до 20». Допомагає переключити всю концентрацію на дихання, а потім непомітно зануритися в сон.

Ляжте зручно, в будь-якій позі. Дихайте спокійно. Як тільки відчуєте, що подих стабілізувався, починайте рахувати вдихи і видихи від сорока до двадцяти. Потім від двадцяти до нуля. Рахуйте тільки видихи. Якщо така медитація Вам підходить, приблизно після дев'ятнадцяти настає перша фаза сну. У будь-якому випадку дайте їй шанс спрацювати, попрактикуйтесь пару ночей.

Програмування

Як не дивно, але теж дієва штука.

Перед сном поговоріть з дитиною всередині себе. Пообіцяйте, що все буде добре. І завтра настане новий, відмінний день.

Програмуйте свою свідомість в потрібному для Вас руслі.

Це тільки деякі інструменти з існуючих, які допоможуть Вам налагодити гармонію всередині себе і навчитися відключати думки. Але всі вони вимагають часу і бажання змінити ситуацію. Без праці нічого не вийде.

Добрих Вам снів, світлих думок і здоров'я!